Brassband Smeermaas

Brassband De Grensbewoners Smeermaas, kortweg Brassband Smeermaas, is een van de toonaangevende brassbands in regio Lanaken en Belgisch Limburg.

Het was hoog tijd om een nieuwe online referentie te voorzien voor deze band die al jaren na mekaar serieuze stappen voorwaarts maakt op muzikaal vlak. Aangezien ik zelf spelend lid ben bij de band heb ik deze website dan ook met veel plezier gesponsord.

Deze WordPress website is opgebouwd met het principe van een Single Page design website voor ogen maar er werden toch wat extra pagina’s gemaakt om alle info degelijk te kunnen tonen. Zo word er ook gewerkt met blog items om evenementen, concerten en andere activiteiten aan te kondigen of te verduidelijken.

Alle info komt echter via slider modules mooi op de voorpagina terecht zodat alle informatie mooi centraal aangeboden kan worden. Dit zorgt voor een zeer gebruiksvriendelijke website.

Natuurlijk is de site full responsive en is er zeer een aandacht besteed aan social media integration. Ook SEO is via de Yoast plugin zo goed mogelijk voorbereid.

De blog pagina geeft een overzicht van alle blog items die op de site werden gebruikt en ze laten de bezoekers dan ook toe het reilen en zeilen binnen en rondom de brassband te kunnen volgen.

De achtergrond video (zonder geluid) op de voorpagina zorgt voor een zeer mooie en aangename “touch” in deze layout die met zijn kleuren perfect is opgebouwd voor onze band.
Op de video pagina kunnen enkele opnames van de band op youtube bekeken worden.

Er is ook een events calendar geïmplementeerd waar de bezoekers van de site alle details kunnen bekijken van alle concerten en evenementen die de brassband organiseert of waar aan ze deelneemt.

Features

  • WordPress CMS
  • Full responsive design
  • Grafisch design
  • SEO
  • Social media integration
  • video integration
  • Events calendar

Bekijk website

Pin It on Pinterest